Månadsbrev september

Hej!

Här kommer lite mer information om höstterminen på Emmesve.

Vi har två nya medarbetare. Johan och Kaveh. De kommer att bli en stor tillgång för verksamheten. Kaveh kommer att ansvara för musikverksamheten och Johan kommer att tillsammans med Cathis ansvara för verkstan. Övriga medarbetare är Usra, Magnus och Jani. Två resurser från skolan, Angelica och Annica, stöttar oss och barngruppen under terminen.

Barnen kommer att ha två speldagar på mobiltelefonerna, onsdagar och fredagar, efter att de har ätit mellanmål. Övriga dagar ska telefonerna endast användas för att ha kontakt med er. Det kommer inte att vara tillåtet att använda sociala medier. Vi kommer att försöka ordna telefonrelaterade aktiviteter på speldagarna t.ex. pokemonjakt i närområdet. Vi kommer att ladda ner Pokemon Go till vår surfplatta för att de barn som inte har tillgång till det kan vara delaktiga. Det är ett bra tillfälle att utforska närområdet, lära sig lite om karta och samarbete.

Måndagar, tisdagar och torsdagar har vi tillgång till gymnastiksalen. Vi kommer att se till att det blir varierade aktiviteter efter barnens önskemål.

Barnen kommer att kunna anmäla sig till vår musikverksamhet. Då kommer de att få utforska replokalen, starta band, lära sig att spela trummor, bas, elgitarr eller bara sjunga i mikrofoner. Allt ska utgå från vad barnen vill och vad som är rimligt att genomföra. I dagsläget vet vi inte vilka dagar musiken kommer att vara. Det kommer även att startas roliga och spännande projekt i verkstan under terminen.

Många barn har till vår glädje upptäckt flipperspelet. För att få spela skriver barnen upp sig på en turordningslista. Även Playstation och Xbox börjar bli populärt. Där har vi begränsat speltiden till 30min/vecka och barn. Varje måndag finns en bokningslista som sträcker sig från måndag till torsdag. Då har barnen möjlighet att planera sitt spelande och komma överens med sina kompisar om när de vill och kan spela.

Några barn har gått biljardkursen och njuter av att få spela biljard. Många gillar att spela pingis och det har fungerat förvånansvärt bra trotts den stora populariteten.

Om barnen vill ta det lugnt kan de boka något av de mindre rummen.

Det finns en veckoplanstavla utanför verkstan där barnen kan se vilka aktiviteter som erbjuds och vilken ledare som är ansvarig. Vi lägger ut en bild varje måndag så att ni kan se vad vi håller på med just den veckan.

Läs gärna brevet tillsammans med era barn så de vet att ni vet vad som finns, vad som gäller och vad som kommer att hända.

Preliminär veckoplan för ledarledda aktiviteter

Måndag: Idrottssal

Tisdag: Idrottssal, bakning

Onsdag: Speldag

Torsdag: Idrottssal, bakning

Fredag: Speldag, film

(Fler aktiviteter kommer att tillkomma)

 

Vi önskar er en härlig helg

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *