Månadsbrev september

Nu har ett nytt och spännande läsår startat för barnen. Många av dem har fått nya kamrater, skolämnen, lärare och Emmesve. För mig känns det verkligen kul att återvända till världens bästa jobb efter semestern!

Vi som arbetar på Emmesve är Usra, Cathis, John och jag (Jani). Berti (Norberta) arbetar i matsalen under denna termin och hjälper till med mellanmålet. Vi kommer även att ha Satoe hos oss varje tisdag och onsdag. Hon kommer att leda vår animerings/filmgrupp.

I dagsläget har vi 130 barn på Emmesve. Det är jättekul att så många vill gå hos oss. Fördelningen mellan årskurserna är följande: 76st 4:or, 43st 5:or och 11st 6:or. Eftersom barngruppen är stor och ytorna begränsade (p.g.a. vattenskadan) är det extra viktigt att alla följer våra regler och rutiner. Gå gärna igenom dem hemma också.

Emmesves trivselregler

ENTRÉN – Häng upp kläder och väskor – Ställ in skor. NÄRVAROLISTA – Kryssa ENDAST i dig själv o den dagen det gäller. LJUDVOLYM – Tala i samtalston PLOCKA UNDAN – det du plockat fram t.ex. spel & pyssel GODISFÖRBUD – Gäller hela skol- och Emmesvedagen UTELEK – Säg till om du ska gå ut MOBILTELEFON – Ha den på ljudlöst när du spelar spel. VÄRDESAKER – Ansvarar Du själv för. Rör INTE andras saker och väskor Red ut ev. KONFLIKT tillsammans med personal Vårdat språk och trevlig attityd Visa respekt och hänsyn.

Du har väl inte missat att betala in månadsavgiften?!

Avgiften betalas månadsvis i förskott in på PG 13 55 45-2. Var noga med att uppge barnets namn och vilken månad betalningen avser. Föreningen skickar inte ut avier. Har du frågor ring på förmiddagen 84 84 71 eller skicka ett mail till emmesve@gmail.com

Veckoschema, ledarledda aktiviteter

Måndag: Idrottssal 15.15–16.00, 16.00–16.45 Tisdag: Animering/film 15.30–17.00 Onsdag: Animering/film 14.30–17.00 Torsdag: Idrottssal 15.15–16.00, 16.00–16.45 Fredag: Fredagsmys Utöver detta finns det alltid saker att göra på Emmesve, t.ex. pingis, sällskapsspel, läsa tidningar, pyssla i verkstan, div tv-spel & datorer och göra sina läxor. Dessutom kan barnen vara på skolgården och på vår lilla gård. Vi kommer även att starta turneringar och olika projekt under terminen. Mellanmålet i matsalen är öppet mellan 14.30–15.00. De som slutar senare får mellis på Emmesve.

Emmesve på Instagram