Månadsbrev november

Idag kom snön! Tyvärr smälter den nog bort så snart den träffar marken.

Igår öppnade vi upp nedervåningen. Barnen var euforiska och det verkade som att en helt ny värld öppnade sig.

Vi kommer endast att använda ingången på nedervåningen. Detta på grund av ombyggnationen av skolan. 4:orna hänger sina kläder och väskor på nedervåningen och 5:or och 6:or hänger av sig på övervåningen.

I och med att nedervåningen är i bruk får barnen tillgång till biljardbordet. Alla som vill spela biljard måste gå en snabbkurs. Pingisbordet och kontoret har flyttats till nedervåningen. På övervåningen finns nu ett större mysrum och läxläsningsrum samt flipperspel.

Bokning av speltider

Vi kommer att prova ett nytt system för bokning av speltider (Xbox, Wii och datorer). Det kommer att finnas en veckoplan där barnen får boka en tid i veckan. Ofta skyndar sig barnen från den sista lektionen för att få boka en speltid vilket har resulterat i att läxböcker, kläder och annat glöms kvar i skolan. Vi har märkt att varje dag är det i stort sett samma barn som utnyttjar spelen och många andra barn aldrig hinner skriva upp sig på spellistan. Vår förhoppning är att minska stressen, ge fler barn möjligheten att spela samt ge barnen mer variation av aktiviteter på eftermiddagen.

Flytt

Efter årsskiftet flyttar Emmesve in i skolan. Vi kommer att få nya fräscha lokaler. Det känns fantastiskt bra.

För att vi ska hinna göra iordning de nya lokalerna till skolstarten, 12 januari, kommer Emmesve vara stängt 7-9 januari. Om ni behöver omsorg under denna period måste ni meddela oss det senast 28 november kl.12.00. Skolan kommer att ordna jourfritids.

Ladda hem anmälan till jourfritids 7-9 januari här

Jullovsfritids

Inom någon vecka kommer vi att dela ut blanketter om jullovsfritids. Skickar ett mail samma dag så ni kan titta i barnens väskor efter viktig information.

Ladda hem information om jullovsfritids här

Blogg , Instagram och barnens telefoner

Vi har lanserat vår nya blogg! Mailar er länken när allt är klart. Ni kan även följa oss på Instagram.

Ni kollar väl igenom barnens telefoner ibland för att undvika kränkningar och nätmobbing? En del barn lever ett helt annat liv i cyberrymden. Vi får jobba dagligen med att hindra barn från att fotografera och filma varandra utan att ha frågat om lov.

Höstlovet

Vi hade ett fantastisk höstlov på Emmesve! Vi bowlade, pysslade, tittade på film och hade halloweenparty. Det var rekordmånga barn anmälda vilket vi ser som ett gott tecken.

Månadsavgift

Glöm inte att betala in månadsavgifterna i tid. Avgiften betalas i förskott, d.v.s. avgiften för december betalas den sista november. PG-konto 13 55 45 – 2. Glöm inte att skriva barnets namn i meddelandefältet. Alla platser sägs automatiskt upp efter höstterminens slut. För att få ny plats måste ni skicka/lämna/maila in en ny bindande anmälan för vårterminen 2015.

Vill ni hjälpa oss med inventarier?

Har ni tänkt er att göra er av med er gamla platt-TV, soffa, matbord, stolar, fåtölj eller bokhylla? Emmesve kommer att behöva mängder med inventarier till de nya lokalerna efter nyår.

Det är verkligen fantastiskt att arbeta med era barn varje dag. En stor glädje! Vi hoppas verkligen att alla fortsätter nästa termin hos oss.

Emmesve på Instagram

Hälsningar
Jani & Co