Månadsbrev februari

En ny termin har startat och vi har fått in många anmälningsblanketter från er men vi saknar ännu ett flertal. Skicka in, maila eller lämna dessa till oss snarast så vi inte går miste om bidrag från utbildningsförvaltningen.

Varje torsdag har vi tillgång till gymnastiksalen mellan kl.15.00–16.30. Barnen har varit mycket entusiastiska till detta. Vi kommer att variera aktiviteterna i gymnastiksalen för att alla barnen ska bli nöjda.

I verkstan skapas det för fullt. Just nu är temat ”Alla hjärtans dag”. Det är roligt att se att verkstan är en plats där både flickor och pojkar tycker om att vara.

Tisdagar och onsdagar några veckor framåt kommer vi att ha ett projekt där barnen får prova på att göra animerade filmer tillsammans med Satoe som är student på Dramatiska institutet.

Vi har även en teatergrupp som leds av Eliane.

Det finns fortfarande möjlighet att göra sina läxor hos oss varje dag. Påminn gärna barnen om det.

Vi arbetar hårt med att barnen ska utesluta svordomar och kränkande ord och fraser i sitt dagliga språk. I det arbetet behöver vi ert stöd.

Emmesve 20 år

I år fyller Emmesve och föreningen 20år! Det måste vi naturligtvis fira. Emmesverådet har börjat planera festligheterna. Gamla elever och medarbetare kommer att bjudas in till denna tillställning. Vi återkommer när vi bestämt vilket datum detta kommer att ske.

Granskning av Emmesve

Emmesve kommer att bli granskad av Utbildningsförvaltningens inspektörer denna termin. Det är första gången vi blir det och vi ser det som något positivt. Det är bra att någon utifrån kommer och påpekar brister och ger oss möjlighet att förbättra verksamheten.

Sportlov

Vecka 9 är det sportlov! Om ni har behov av omsorg den veckan måste vi få in anmälningarna senast den 19 februari för att kunna planera mat, personal och aktiviteter. Öppettiderna under lovet är 09.00-17.00. Vi kommer att göra en heldagsutflykt, bowla och annat kul beroende på hur stor barngruppen blir. Programmet kommer att finnas på vår blogg.
Det går bra att maila, ringa eller posta er anmälan till lovet.

Månadsavgift

Det är inga ändringar vad gäller månadsavgifterna. Avgiften betalas i förskott senast den sista dagen i varje månad.
PG 13 55 45 – 2

Kalendarium

Sportlov (v.9): 24 – 28 februari
Påsklov: (v.16): 14 – 17 april
Lov vid Kristi Himmelsfärdsdag: 30 maj
Läsår slutar: Onsdag 11 juni
Emmesve stänger 19 juni